Новини 2020

Декада родинної творчості

День Святого Миколая

Інформаційна хвилина до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС "Пам'ятаймо! Вони захистили нас"

Мої права  - моє життя

День української хустки

З метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму в освітньому закладі  з 09.11 по 13.11 проведено тиждень безпеки дорожнього руху. Вирішення завдань  тижня безпеки здійснювалось через такі форми роботи: ігрові заняття пізнавального циклу,відеолекторії,  бесіди, практичні заняття, спостереження за рухом транспорту,конкурси малюнків, відеовікторини. Діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.

Вся робота протягом тижня була спрямована на підвищення інформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

У перші тижні листопада, традиційно,  в нашому ліцеї урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада. Учні ліцею долучилися до написання ХХ  Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Урочисто та святково відбувся конкурс декламаторів української поезії. Класні керівники провели години спілкування «Єдиний скарб у тебе – рідна мова», вчителі української мови та літератури залучили учнів до мовознавчої вікторини, інтелектуальної гри та відеолекторію «Слово наше рідне – слово українське».

Відзначення Дня української писемності та мови дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця 

6 грудня - День Збройних сил України

День Збройних сил України — це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.

 З нагоди відзначення Дня Збройних Сил  України для учнів ліцею були проведено наступні заходи: відеолекторій «На захисті України», флешмоб «Привітай захисників»,

тематичні години спілкування: «Збройні сили України»,  «Минуле і сьогодення української армії»; тематичні уроки з предмету Захист України: «Історія створення Збройних сил України», виставки малюнків: «Зі святом, захисники!»


Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

Учні Грищинецького ліцею долучились до участі у акції «16 днів проти насилля». Для учнів були проведені відеолекторії, бесіди до Міжнародного дня боротьби з насиллям щодо жінок  «Пастки кохання», «Насильство – аспекти, проблеми, відповідальність, шляхи уникнення», "Мій вибір: життя без насильства» ; флешмоб «Ми проти насильства. Ми за любов і доброту!»; анкетування, виставки стіннівок; конкурс  дитячих малюнків; акції «Моє серце проти насилля» 5-10 кл, «Наші долоньки проти насилля» 1-4 кл. Всі учні долучились до акції до Дня порозуміння з ВІЛ- інфікованими людьми, яка проходила 1 грудня.


 «Голодомор – чорна сповідь моєї Батьківщини»

День Гідності та Свободи в Грищинецькому ліцеї


3 метою утвердження ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності українців, які стали на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів українського народу, в нашому ліцеї  були проведені  тематичні заходи.

Для учнів 5-10 класів проведені уроки патріотизму «У їхніх серцях жила Україна»,  відеолекторій «Революція Гідності охрещена кров’ю». Учні ліцею вшанували хвилиною мовчання героїв, що віддали життя за Гідність та Свободу України, з метою вшанування пам’яті загиблих проведена акція  «Запалимо свічки за єдину Україну».

У бібліотеці проходила викладка літератури, прес-центр «Україна – єдина», присвячені Дню Гідності та Свободи. Було створено інформаційні стіннівки, що відображають події Революції Гідності та подвиг героїв Небесної сотні. Відбувся конкурс малюнків серед 1-6 класів «З Україною в серці.


ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА  ЛІЦЕЮ

Самоврядування - один з атрибутів демократичного устрою суспільства. Загальний зміст його зрозумілий, термін сталий і не викликає необхідності його тлумачення з різних позицій. 

Саме учнівське самоврядування дає можливість учням практикуватися у входженні в соціальне середовище, у світ сучасного суспільства.

Цікавою подією життя ліцею стали вибори президента шкільного парламенту, які були організовані та проведені за всіма законами демократичного суспільства. Все, як у дорослих виборах: таємне голосування, бюлетені, скриньки для голосування, протоколи, виборча комісія. У голосуванні прийняли участь 39 виборців .Після підрахунків голосів оголосили нашого нового президента – Яценко Дарину, яка набрала 26 голосів!

ПЕРШИЙ ДЗВОНИК

У Грищинецькому ліцеї свято Першого дзвоника завжди є особливою подією для учнів, їхніх батьків, вчителів. Вітання,букети квітів, музика на шкільному подвір’ї, фотографування - все це традиційні атрибути, що супроводжують Свято знань. Цьогоріч карантинні обмеження внесли суттєві корективи у сценарій проведення святкових заходів до свята Першого дзвоника. Знайомство з школою першокласників розпочалося захоплюючим квестом «Подорож до країни Школярії». Веселі та пізнавальні завдання, невимушене спілкування забезпечили гарний настрій маленьким школярикам. А для учнів кожного класу були проведені яскраві, пізнавальні, емоційно-насичені заходи.